IEA 339

15 en 16 november - BMM Brussels en Dutch Event

Het Brussels Event en Dutch (voorheen Rotterdam) Event zal dit najaar plaatsvinden op 15 en 16 november. Onderwerp is de Brexit en de gevolgen voor de IE praktijk (met name merken en modellen). Kate O'Rourke, advocaat en voorzitter van de  BMM zustervereniging “UK Chartered Institute of Trade Mark Attorneys” zal beide avonden een lezing geven over (alle implicaties van) de Brexit. Zij spreekt op 15 november in Brussel en op 16 november in Rotterdam (bij Ploum Lodder Princen). Inschrijving kan via het BMM secretariaat: secretariaat@bmm.nl.

Donderdagavond 16 november a.s. zal het zevende BMM Rotterdam Event worden gehouden. Wij zijn dit keer te gast bij Ploum Lodder Princen in Rotterdam.

Gastspreker is Kate O’Rourke MBE, sollicitor bij Charles Russell Speechlys LLP in Londen en voorzitter van de CITMA, de Chartered Insititute of Trademark Attorneys (de Engelse zustervereniging van de BMM). Zij zal ingaan op alle (mogelijke) consequenties van de Brexit in relatie tot merken- en modellenaangelegenheden in de EU en in Groot-Brittannië. Niet alleen welke scenario’s er zijn om de bescherming in Groot-Brittannië ook na de Brexit te garanderen, maar ook met betrekking tot bijvoorbeeld (gebruiks)termijnen, uitputting, senioriteitsclaims, consequenties voor (licentie)contracten en de waarde van nationale UK rechten tegenover (jongere) EU-rechten.

Daarnaast zal Diana Versteeg, senior IP counsel bij AkzoNobel en oud-voorzitter van MARQUES, ingaan op de (potentiële) implicaties van de Brexit, met name vanuit het perspectief van de bedrijfsjurist.

De voertaal deze avond is Engels en er is, zoals altijd, ruim voldoende tijd voor vragen en discussie over dit thema. Na de lezing kunt u, ook volgens vertrouwd concept, bijpraten met een drankje. 

Het evenement is gratis (mits voorafgaand opgegeven) en staat ook open voor niet-leden. Vanzelfsprekend kunt u deze mail doorsturen naar collega's of andere geïnteresseerden.

U kunt zich per e-mail opgeven bij het secretariaat onder vermelding van uw naam, kantoor, adres en telefoonnummer, of u van plan bent om met de auto te komen en of u een deelnamecertificaat wenst te ontvangen.

Datum: donderdag 16 november 2017

·       Aanvang: 19.30 uur stipt! (inloop vanaf 19.00 uur)

·       Einde: rond 22.00 uur

·       Adres: Ploum Lodder Princen, Blaak 28, 3011 TA Rotterdam​​

·       Parkeren: U kunt gebruik maken van de parkeergarage gelegen achter het kantoor van Ploum aan de Wijnstraat 78.  Alleen voor deze parkeergarage zijn uitrijkaarten beschikbaar (vooraf aanmelden). U kunt ook (voor eigen rekening) parkeren in de garage onder Markthal. Ploum is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer is. Het kantoor ligt op slechts enkele minuten loopafstand van NS- en metrostation Blaak en op een kwartier lopen van Rotterdam Centraal.

De ingang van Ploum is aan de voorzijde van het gebouw, Blaak 28. De ingang zal gesloten worden om 20.00 uur. Mocht u desalniettemin onverhoopt veel te laat zijn, kunt u onze gastheer Willem Leppink bellen of appen op 06 - 2021 0504. Hij zal u dan via de dienstingang binnen laten.

Aan het event worden 2 punten toegekend voor houders van het BMM Keurmerk. Advocaten kunnen het deelnamecertificaat gebruiken voor hun verplichtingen in het kader van de Permante Opleiding.