IEA 490

Benelux Merkencongres 2022 I 13 oktober

Het Benelux Merkencongres 2022 vindt dit jaar ná de zomer plaats, op donderdag 13 oktober 2022. Ook dit jaar is het unieke auditorium van De Brauw Blackstone Westbroek beschikbaar voor een actueel dagprogramma, dat is samengesteld door dagvoorzitters Tobias Cohen Jehoram (De Brauw Blackstone Westbroek) en Martin Senftleben (IViR, Bird & Bird).

Op het programma staan onder meer:
- Actualiteiten- en jurisprudentieoverzicht, Martin Senftleben
- Upcycling en uitputting – het spanningsveld tussen duurzaamheid en het merkenrecht
Upcycling, waarbij bestaande producten worden hergebruikt en omgevormd tot een product van een hogere waarde of kwaliteit, is één van de grote modetrends van het moment. Deze initiatieven kunnen tegen heel wat juridische hindernissen aanlopen. Nina Dorenbosch (Bird & Bird) bekijkt vanuit het merkenrecht óf - en zo ja, hoe '-, upcycling kan worden ingepast binnen het uitputtingsleerstuk.
- Marjolein Bronneman, (wetenschappelijk medewerker Hoge Raad en raadsheer-plaatsvervanger hof Den Haag) licht de intrede van een nieuwe beperkingsgrond toe.

Overige onderwerpen en sprekers volgen snel. Het wordt in ieder geval een boeiende en inspirerende dag, met volop ruimte voor netwerken en discussie. Ook online deelnemen is mogelijk. Meer weten of aanmelden? Houd de website in de gaten, of mail naar info@delex.nl.